Exemple de lanturi trofice terestre si acvatice

Numarul verigilor intr-un lant trofic este variabil; frecvent sunt 3-5 verigi, Rarori ajungand la un numar mai mare. Numărul verigilor Într-un lanț trofic este variabil; frecvent sunt 3-5 verigi, Rarori ajungând la un numar mai mare. Intr-un écosystème, lanturile trofice nu sunt isolat unele de altele. Prin contributia ta acest site va deveni cea mai tare resursa de Referate en ligne din Romania. Organismele Care apartin aceleiasi catégorii trofice, deci au aceeasi functie Trofica Poarta numele de nivel trofic. ELE se intretaie in anumite puncte de contacter sau noduri. In unele lanturi trofice, prima Veriga o taiate materialul Organic mort, de origine vegetala sau animala, urmata de verigile animalelor saprofage si zoofage. Rolul lor este să transforme Materia anorganică în Materie organică. El este consecinta relatiilor trofice Care se stabilesc intre indizii nivelulilor trofice successif. Dupa timpul de activitate al diferitor specii, lanturile trofice sunt diurne si nocturne. Dans ecosistemele antropizate, datorita interventiei Omului, lanturile trofice sunt mult mai scurte decat in cele Naturale, deoarece dispar o serie de verigi (insecte intimiatoare, PASARI Care se hranesc cu acestea, animale care nu-si mai pot Gasi un adapost prin distrugerea unor plante). In Zona de contact se constata un numar Mare de specii care sunt active in ambele retele (de exemplu, PE malul unui lac cuibaresc numeroase PASARI se hranesc cu peste).

Unele organisme apartin unui singur nivel trofic) plantele autotrofe, animale fitofage, animale zoofage si animale parasite). In multe lanturi trofice intra si Omul, care poate fi: plante-> animale domestique-> OM sau prin consumul de peste, Omul incheie unele lanturi trofice. Te ne sa ne Spui ce problema ai intampinat cu acest Referat. In aceste noduri se gasesc specii Care consuma Hrana diferita si de aceea pot functiona in doua sau mai multe lanturi trofice (de exemplu, o planta de Grau este consumata de insecte, Dar Si de diferite mamifere; uliul se hraneste cu PASARI, Dar si cu mamifere MICI). Acest numar este limitat datorita mai multor factori Care amintim:-nu toata Hrana (substanta) dintr-o Veriga Trofica este transferata la Veriga urmatoare; o parte este neutilizabila, Alta parte nesimilanta, iar alta parte se pierde prin respiratie. Prima verigă o taiate producătorii, Care de bicyei sunt plantele. Datorita intretaierii lanturile, biocenoza se prezinta ca o retea. Nivelurile trofice Poarta numele categoriilor trofice (de exemplu, plantele de Grau formeaza Decker Producatorilor, soarecii de camp – Decker inalt PRIMARI). Intr-un lant trofic se constata cresterea dimensiunilor inalt spre capatul lui.

ITI Multumim pentru sprijinul acordat! Daca am Fendt toate plantele de Grau (P) s-ar obtine un strat mult mai gros decat al inalt C1, iar stratul inalt C2 ar fi mult mai subtire decat stratul C1. Calea de circulatie a materiei si energiei intre nivelurile trofice successif se numeste lant trofic.